Najnovije vesti

Potpisan komercijalni ugovor sa korporacijom Oracle

Danas je u Kragujevcu potpisan komercijalni ugovor sa korporacijom Oracle, čime ovaj globalni IT gigant otvara prvi regionalni centar u Jugoistočnoj Evropi u Data centru u Kragujevcu. Osnivanjem regionalnog čvorišta ove korporacije, stvaraju se uslovi da korporacija Oracle, iz Kragujevca, pruža svoje usluge u ovom delu Evrope i šire.

Ugovor je ispred korporacije Oracle potpisao Kenet Johansen (Kenneth Johansen), potpredsednik za klaud tehnologije i regionalni direktor za Severnu i Istočnu Evropu, dok je ispred Državnog data centra u Kragujevcu ugovor potpisao Danilo Savic, direktor Data Cloud Tehnology.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zamenik šefa misije ambasade Sjedinjenih Američkih Država Džon Ginkl, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu dr Mihailo Jovanović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Potpisivanjem ovog ugovora, stvara se nova perspektiva u razvoju sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, a istovremeno se naša zemlja pozicionira kao regionalni IT lider.

Data Cloud Technology d.o.o.

Save Kovačevića 35b, Kragujevac, Srbija
+381 34 617 1883
info@dct.rs