Najnovije vesti

CETIN novi korisnik državnog data centra u Kragujevcu

Danas su u Kragujevcu Danilo Savić, direktor Data Cloud Technology doo, i Vladimir Skulić, direktor CETIN doo Beograd, potpisali ugovor o otvaranju čvorišta i smeštanju CETIN opreme u Državnom data centru u Kragujevcu. Ovom prilikom su zajedno sa Slavišom Antićem, pomoćnikom direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, tokom obilaska državnog data centra razgovarali o kapacitetima data centra, potrebama korisnika i daljim planovima za razvoj digitalne infrastrukture.

”Dolaskom CETIN-a u Data centar u Kragujevcu nastavljamo naš put i misiju ka pružanju usluga svim našim korisnicima, sadašnjim I budućim, da mogu da koriste usluge više provajdera telekomunikacionih mreža. Korisnici od danas mogu da izaberu vrhunsku uslugu telekomunikacionih servisa renomiranog regionalnog lidera u ovoj oblasti, čime postižemo dodatnu sigurnost I poverenje naših korisnika.”, izjavio je Savić.

“Smeštanjem opreme u državni data centar i investiranjem u proširenje optičke mreže do novog čvorišta CETIN je u prilici da pruži svoje usluge svim korisnicima Državnog data centra iz privatnog i javnog sektora. Od jula ove godine CETIN Kancelariji za IT i eUpravu pruža uslugu pristupa internetu i zaštitu od DDoS napada, a očekujemo i druge mogućnosti za saradnju, imajući u vidu ambiciozne planove države za razvoj digitalne infrastrukture.” izjavio je Skulić.

CETIN grupa, kao deo PPF grupe, je veleprodajna telekomunikaciona kompanija koja posluje u Češkoj, Mađarskoj, Srbiji i Bugarskoj. CETIN pruža infrastrukturne usluge za rad telekomunikacionih mreža, telehousing usluge, usluge u oblasti informacione bezbednosti, usluge povezivanja i iznajmljivanja nacionalnih i internacionalnih kapaciteta i moderne optičke infrastrukture.

 

Data Cloud Technology d.o.o.

Save Kovačevića 35b, Kragujevac, Srbija
+381 34 617 1883
info@dct.rs