Najnovije vesti

Delegacija Akademije strukovnih studija iz Niša posetila Državni Data Centar i Data Cloud Technology

U sklopu inicijative za jačanje saradnje između akademskih institucija i IT sektora, 18. septembra delegacija Akademije strukovnih studija iz Niša posetila je Državni Data Centar i Data Cloud Technology. Delegaciju je dočekao direktor Danilo Savić, koji ih je upoznao sa radom i operativnim kapacitetima Data Centra.

Tokom obilaska prostorija Data Centra, gosti su imali priliku da se detaljno upoznaju sa radom jednog od najsavremenijih objekata ovog tipa u regionu, kao i sa visokotehnološkim rešenjima koja primenjujemo u svakodnevnim operacijama. Poseban fokus bio je na inovacijama u oblasti sigurnosti podataka, efikasnog korišćenja resursa i novih mogućnosti cloud rešenja.

Nakon obilaska, delegacija je imala priliku da se upozna sa timom Data Cloud Technology i našim ključnim projektima, gde smo razgovarali o daljim planovima za saradnju sa akademskom zajednicom.

Posebno nam je zadovoljstvo što je tokom sastanka otvorena tema potencijalnog zaključivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, koji bi omogućio studentima Akademije stručno usavršavanje kroz praktične projekte i rad sa najsavremenijim tehnologijama u oblasti informacionih tehnologija.

Data Cloud Technology d.o.o.

Save Kovačevića 35b, Kragujevac, Srbija
+381 34 617 1883
info@dct.rs